2 kommentarer til “Light in the night”

 1. Hej Lars

  Det er en rigtig fin blog du har. Specielt dine fotoovervejelser er spændende 🙂

  Du skriver at din linse laver en del flare og lysartefakter. Jeg kom til at tænke på, om du har beskyttelsesglas/Uv filter på din optik? Da jeg købte min Sigma 50mm 1.4 fastlinse, købte jeg også et beskyttelsesfilter, men har måttet tage det af, da jeg ikke kan bruge det om aftenen. Det giver rigtig meget flare og underlige lysspor. Efter jeg har fjernet filteret, har jeg ingen problemer med flare om aftenen.

  For at beskytte optikken, har jeg en modlysblænde på, også om aftenen. Den tager af for stød, hvis og såfremt jeg var uheldig og banke imod et eller andet.

  Svar
  • Hej Michael

   Tak for kommentaren. Jo, jeg bruger også min Sigma 28/1.8 uden filter og med modlysblænde. Det fjerner desværre ikke problemet med reflekser. Jeg tror simpelthen problemet skyldes, at det er en relativt gammel optik, hvor coatingen ikke er optimeret til digital-kameraer. Det er en skam, for ellers ville det være en super “normal-optik” til et APS-C kamera til en billig penge. Nu er det bare en god optik i mange situationer – men ikke lige præcis der, hvor jeg ellers gerne ville bruge den. Træerne vokser ikke ind i himmelen…. 😉

   Svar

Skriv en kommentar