Space reserved for being serious is hard to come by in a modern society,
whose chief model of a public space is the mega-store
(which may also be an airport or museum)

Susan Sontag

Jeg er cand.mag. i historie og filosofi og ph.d. i historie. Min ph.d.-afhandling handlede om industriarbejde og modernitet, med dansk tekstilindustri 1895-1940 som eksempel. Afhandlingen findes i tekst-arkivet.

Jeg arbejder som museumsinspektør på Museerne Helsingør, med særligt ansvar for Værftsmuseet. Se i øvrigt mit CV.

Aktuelt

Ford T's waiting for shipment to customers, Copenhagen ca. 1925. National museum, unknown photographer.
Færdige Ford-biler afventer forsendelse til kunderne. København ca. 1925, Nationalmuseet, ukendt fotograf.

I 2015 bruger jeg primært min tid på et forskningsprojekt med arbejdstitlen “Mellem Danmark og Detroit”. Målet er at skrive historien om Ford Motor Companys samle-fabrik i København 1919-1966, med særlig vægt på forholdet mellem arbejdere og ledelse og mødet mellem Fordismen og det danske arbejdsmarked. Jeg har bl.a. udgivet en artikel om dette emne i tidsskriftet Labor History. Det kan du læse mere om her.

Tidligere

Mit forskningsfelt er arbejder- og industrihistorie, herunder især det industrielle arbejdsliv. Jeg har også skrevet lidt om museologi i relation hertil.

Arbejdernes historie i Danmark, 1800-2000-
Arbejdernes historie i Danmark, 1800-2000-

Sammen med Søren Kolstrup og Anette E. Hansen har jeg skrevet bogen Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000. Jeg har også skrevet to bidrag til den internationale antologi: The Ashgate Companion to the History of Textile Workers, 1650-2000. Du kan se hvad jeg i øvrigt har skrevet på min publikationsliste.

Desuden har jeg haft fornøjelsen af at være formand for Industrikulturens år 2007, et landsdækkende initiativ hvor en lang række museer, institutioner og foreninger bidrager til at fortælle industrisamfundets kulturhistorie

Inden da var jeg gennem en årrække formand for Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie.

Foredrag

Jeg holder gerne foredrag om emner indenfor industrisamfundets historie i almindelighed og arbejderhistorie i særdeleshed. Mine foredrag er altid forberedt til det konkrete publikum og den konkrete anledning. Prøv at kigge på min publikationsliste eller på nogle af mine tekster – hvis du har brug for et foredrag indenfor denne emnekreds, så kontakt mig for nærmere aftale.

Andre sider

Du kan også finde information om mit arbejde og mine publikationer her:

  • academia-edu: hvis du interesserer dig for de ting jeg skriver om, vil jeg foreslå dig at følge mig her. På den måde vil du få notifikation om nye publikationer, etc.
  • PURE: dette er Kulturministeriets officielle database over forskere og deres publikationer.

iD icon Mit ORCID-id: orcid.org/0000-0001-5909-2534

Hvis du har brug for at kontakte mig angående mit arbejde, kan du skrive til lachr@helsingor.dk

Det med småt

Selv om nogle af de tekster og kommentarer du kan finde her udspringer af mit professionelle arbejde, så er det i bund og grund mit personlige web-sted. Hverken min arbejdsgiver, min gamle mor eller min kat har noget ansvar for indholdet.