Per Volquartz i Herning

Forleden kom jeg gennem Herning og benyttede lejligheden til at besøge Danmarks Fotomuseum. Her viser man frem til 30.09. en retrospektiv udstilling: “Per Volquartz – 30 års fotografi”.

Volquartz er af dansk oprindelse, men rejste i 1968 til USA for at studere design. Studieturen endte med at blive fast ophold. I USA begyndte han at interessere sig for fotografi, og deltog bl.a. i en workshop med Ansel Adams.

Inspirationen fra Adams er tydelig i hans landskabsbilleder, taget med storformatkamera: knivskarpe gengivelser af storladne landskaber under høj himmel. Selv synes jeg bedst om hans portrætter – som jeg godt ville have set mere af. Derimod lader hans abstrakte fotos af div. masseødelæggelsesvåben mig ret kold.

Jeg har aldrig været nogen stor fan af Ansel Adams og bliver det nok heller ikke af Per Volquartz. Men sjovt at se arbejder af en dansk fotograf som i den grad er fløjet af reden, at han ikke en gang er nævnt i Dansk Fotografihistorie. Hertil kommer, at den tekniske perfektion i Volquartz sort/hvide fotos må aftvinge respekt.

Så alt i alt kan det anbefales at kigge ind på Danmarks Fotomuseum, hvis man er på de kanter.

Skriv en kommentar