Photoshop flop

Photoshop er et stærkt værktøj. Men som med så mange andre stærke værktøjer kan man komme frygtelig galt af sted, hvis man bruger det forkert. Det er vi mange amatør-photoshoppere der har opdaget på den hårde måde…

Så er det god, at vi kan grine af de professionelle når de enten ikke har tiden, evnerne eller selvkritikken til at lave et ordentligt stykke arbejde. Se f.eks. PhotoShopped, en blog der viser nogle af de mest kiksede eksempler på magasinforsider, filmplakater, mv.

Den mere alvorlige side af festen er, at fejlene som regel opstår i forbindelse med bestræbelserne på, at få især kvindelige modeller til at fremstå yngre, slankere og mere rynkefri end de er i virkeligheden. Den slags er standard i mode- og magasinbranchen. Og for hver kikser som vi opdager og griner af, er der vel 1000 af den slags billedmanipulationer som blot ryger ubemærket ind på nethinden, og dermed er med til at forme vores skønhedsideal.

Denne lille film viser meget godt hvad det handler om. Den burde være obligatorisk visning i alle danske folkeskoler.

2 kommentarer til “Photoshop flop”

  1. ja, kanon film, og oven i købet snigende behagelig at se på. Men mon ikke de der Dove-kvinder vi ser på billboards’ene, og som skal være så naturlige, også har fået en overhaling med sminken og photoshoppen?

    Svar

Skriv en kommentar