I et bredere perspektiv…

Det sker ind imellem, at jeg kommer til at brokke mig højlydt over denne eller hin detalje ved verdens aktuelle indretning. Det sker også, at de der hører mit brok fortæller mig, at jeg bør se på tingene i et bredere perspektiv…

Måske bliver det bedre fremover. I hvert fald har jeg for nylig anskaffet mig en ny computerskærm – og den er i bredformat.

Lightroom, som efterhånden er det absolutte omdrejningspunkt for min billedredigering, har en brugergrænseflade som tydeligvis er designet til bredformat. Men ud over det bredere format – og et generelt større skærmareal – var jeg interesseret i en skærm med en god farvegengivelse.

Efter en del reseach på nettet faldt valget på en Dell 2408WFP. Det er en 24″ skærm, udstyret med et S-PVA panel. Sådan et er i stand til at vise farver i 8 bit, i modsætning til de 6 bit paneler som benyttes i de fleste billigere skærme. Sammen med en optimeret baggrundsbelysning gør det skærmen i stand til at gengive et farverum, som er ca. 50% større end en standardskærm.

I praksis er det første man bemærker, når skærmen sluttes til, da også de ualmindeligt intense og mættede farver. Hertil kommer en dybere sort og en meget klarere hvid, end på min gamle skærm. Men nu er stærke farver jo ikke alt – de skal helst også være naturtro. Som udgangspunkt valgte jeg at skrue lysstyrken ned fra 50 til 33, og RGB-værdierne fra 100 til 90. Derefter kalibrerede jeg skærmen med min Huey pro.

Det gav et resultat, som jeg er vældig godt tilfreds med. DFA’s referencebillede bliver gengivet tæt på perfekt – hvert fald i mine øjne. Med andre ord en meget fin skærm til fotoredigering.

Skriv en kommentar