Android 4 på Galaxy tab 8.9

Jeg har en Samsung galaxy 8.9 tablet. Den er jeg sådan set godt tilfreds med. Størrelsen er fin, hardwaren er i det hele taget ok – og det er Android også, sådan da……

Der er små hjørner i den Android 3.2 som tabletten er født med, som godt kunne være jævnet bedre ud. Men hvad værre er: den er ikke helt stabil. Og efterhånden som jeg har haft flere og flere apps ind over – og afinstalleret mange igen – er det blevet så slemt, at den fryser mindst en gang om dagen.

Nu med Android 4.0
Nu med Android 4.0

Det er naturligvis voldsomt irriterende, så derfor har jeg set frem til at Samsung leverer en opdatering til Android 4. Ifølge halve løfte og hele rygter har den været på vej i flere måneder. Men foreløbig er den kun kommet i USA, så vidt jeg ved – men ikke i Danmark. Og da jeg for et par uger siden skrev til Samsungs support, og spurgte hvornår vi kan vente den, svarede de kort, at det anede de ikke….

Det siger måske noget om Samsungs respekt for deres kundebase, som man kan ta’ med i betragtning når man skal købe sin næste tablet. Men indtil da kan man faktisk, med lidt ninja-tricks, skaffe sig en Android 4.

Først skaffer man sig den Android 4 ROM, som Samsung har frigivet i USA. Den kan hentes her.

Dernæst skal den installeres. Det gør man kort fortalt ved at installere et program der hedder ODIN på en pc, koble tabletten til pc’en med USB-kabel, boote til download mode og installere opdateringen.

Her kan man finde både en detaljeret forklaring på hvordan man gør, og downloade et toolkit som indeholder både ODIN og nødvendige drivere. Både forklaring og toolkit er egentlig beregnet på installation af en såkaldt custom ROM, dvs. en alternativ Android-udgave. Men den del springer man bare over, og installerer den Samsung version der er nævnt ovenfor. Det er ikke nødvendigt at roote tabletten eller kaste sig ud i mere indviklede ting.

Mens det kan være besværligt at installere en custom ROM, er denne operation ganske overskuelig.

Hvad får man så ud af det? En nyere Android og en forbedret Touchwiz, som gennemgående fungerer hurtigere, mere stabilt og i det hele taget mere gennemarbejdet – nærmest som en ny tablet 🙂

Selvom det er en amerikansk version, har jeg ikke oplevet nogle problemer med min Google-account, f.eks. i forbindelse med Google Play, ligesom man naturligvis kan vælge dansk sprog, tastatur, mv. Du skal dog være forberedt på at skulle geninstallere dine apps – og sørg også for backup af dine data.

En kommentar til “Android 4 på Galaxy tab 8.9”

Der er lukket for kommentarer.