Arbejdstidens historie

I sidste uge var jeg i radioen. Det foregik i det daglige magasin-program ”Apropos” i P1. I anledning af, at programmet startede op igen efter sommerferien, havde man valgt arbejde som ugens tema.

Min opgave var så, at fortælle om arbejdstidens historie: fra de rent arbejdsgiverdikterede arbejdsdage på 10-11 timer i 1860’erne, over fagbevægelsens krav om 8 timers arbejdsdag, der blev rejst i 1889 og indfriet i 1919, frem til nutidens 37 timers uge. Undervejs kom vi ind på årsagerne til, at arbejdstiden er blevet sat ned gennem tiderne. Jeg blev også spurgt om mit syn på fremtidens arbejdstid: hvordan vil det f.eks. gå med S-SF’s aktuelle forslag om at hæve den ugentlige arbejdstid med en time?

Indslaget kan høres på programmets hjemmeside – eller dowloades direkte.

(Krydsposted på blog.nyeretid.dk)

Skriv en kommentar