Nyt fra Pentax

Så er der nye kamerahuse på vej fra Pentax:

  • K20D er en opdatering af “entusiast-modellen” K10D, hvor den mest iøjnefaldende nyhed er en nydviklet 14,6 MP sensor fra Samsung. Flere pixels er jo ikke at kimse af. På den anden side betyder flere pixels på samme plads også mindre pixels – og dermed risiko for mere billedstøj. Pentax hævder imidlertid, at det er lykkedes at formindske elektronikken rundt om de enkelte fotodioder, så de på denne sensor er af samme størrelse som på en typisk 12 MP sensor. Hvad det betyder i praksis må vi så se – indtil videre kan man se et par eksempel-fotos her.

Opdatering: På http://benjikan.smugmug.com/gallery/4217920#246645793 kan man finde nogle flere eksempel-fotos, fra 100 til 1600 ISO. Jeg tror evt. bekymring vedr. støj hermed kan afkræftes…..

  • K200D er ifølge sit navn vel i princippet en opdatering af “begynder-modellen” K100D. Men når man ser på specifikationerne, så får man det indtryk at Pentax har skrumpet K10D så den passer i et K100D hus – eksempelvis er K200D blevet støv- og stænktæt og sensoren er vokset til 10 MP. Med andre ord et meget kapabelt kamera i et af markedets mest kompakte huse. En væsentlig forskel er dog, at K200D har penta-spejl og ikke prisme som K10D/K20D. I udgangspunktet altså en lidt dårligere søger. Men igen må vi se hvad det betyder i praksis.

Den danske importør Fovitech, som desværre ikke har tradition for hverken voldsom offensiv Pentax-markedsføring eller en hurtig opdatering af hjemmesiden, har denne gang oppet sig og har informationer på plads om nyheder. Mon ikke også der snart kommer den sædvanlige række af web-tests?

3 kommentarer til “Nyt fra Pentax”

  1. Det var interessant. Jeg skal ærligt indrømme, at den gamle distributør efter min mening ikke var det hurtigste egern i skoven. Det er mit indtryk, at Pentax bliver markedsført noget mere offensivt i f.eks. Sverige og Tyskland end her hos os. Det kan man jo så håbe på nu vil ændre sig…

    Svar

Skriv en kommentar